Terugkomdag

 

“De oefeningen wil ik blijven doen. Proberen de mildheid en opmerkzaamheid te laten groeien.” – deelnemer (blijft liever anoniem)

 

 

Voor wie?

Deze terugkomdag is alleen voor oud- deelnemers van een 8- weekse mindfulness training, wel of niet bij Good Mindfulness.

Het is zo fijn om weer in een groep kort maar krachtig te beoefenen. We oefenen samen, wisselen uit over onze ervaringen met mindfulness en er is elke keer een ander verdiepingsthema.

 

Inhoud

2 ½ uur lijkt kort, maar het maakt veel los, waarna je motivatie verhoogd om zelf (weer) thuis te oefenen. En regelmatig oefenen blijft de basis voor het werken aan een aandachtigere geest in dagelijkse situaties. En daarmee werken aan een mildere houding tegenover jezelf.

 

Zelf- reflectie en thema

Met deze aandachtige geest kun je van alles doen. Er is tijd om te reflecteren op onze reactiepatronen, hoe wij met anderen communiceren, hoe wij plannen. Deze verdere verdieping van de stof van de 8-weekse is de rode draad van de thema’s van de terugkomdag.

Bij de terugkomdag op 14 september is het korte thema ‘mindfulness in het omgaan met milieukwesties’. Tips om je mindfulness beoefening in te zetten om anders om te gaan met ‘slecht nieuws’ in het algemeen, en ‘milieu’ in het bijzonder. Wat ervaar je lichamelijk en geestelijk als je over dit grote, actuele thema reflecteert? En kunnen wij hier constructief naar kijken, zonder verlammende schuldgevoelens? Dit thema gaat over hoe uit de ‘klimaatdepressie’ te komen en dan te kijken wat je nu wilt doen.

 

Iedere mindfulness beoefenaar is welkom

Als je een vriend/ vriendin hebt die ergens anders een 8-weekse mindfulness training volgde is zij/ hij ook van harte welkom. Ik merk dat de deelnemers heel blij waren met dit korte oefen- en uitwisselmoment. Ik hoorde terug dat het in een groep oefenen hun weer een boost gaf. Het voegde echt iets toe aan het alleen thuis oefenen! Of werkte als inspiratie om dat weer eens te gaan doen, als een stok achter de deur.

 

Locatie Rumah Yoga

Distelweg 74 C

1031 HH Amsterdam

Google maps

 

Data

Donderdag 21 november 2019

18.30 – 21.30 uur

 

Kosten

€ 25,-

Zoals bij alle prijzen is korting in overleg mogelijk. Wij vinden dat geld geen belemmering zou moeten zijn om deze middag bij te wonen.

Schrijf je gewoon in via dit formulier: