8- weekse individuele training

“De training heeft me opgeleverd: Afstand nemen van de druk die ik mezelf opleg, en het probleem laten waar het hoort.”   – Wick

Individuele Mindfulness training 

8- weekse MBSR/ MBCT training

​​Good Mindfulness geeft in Amsterdam en Waterland al enkele jaren heel succesvol de internationaal bekende mindfulness training. Dit is een degelijke aandachtstraining, waarin je dagelijkse oefeningen leert die je fysiek en mentaal fitter en weerbaarder maken. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit in de afgelopen 35 jaar wetenschappelijk is bewezen.

Mindfulness betekend gewoon: Bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf. 

Jon Kabat- Zinn

Wij leven in een drukke wereld en worden elke dag overspoelt door golven van indrukken en uitdagingen. Hierop reageren we met steeds dieper ingesleten reactiepatronen. Dit kan aanvoelen alsof wij geen keuze hebben en wij ‘worden geleefd’.
Stress, burn- out, overmatig piekeren, angst, somberheid, depressie of slaapproblemen kunnen het gevolg hiervan zijn.

Door mindfulness leer je bewuster te reageren op tegenslag, van buiten en binnen jezelf. Je traint je aandacht en oefent met een aantal houdingskwaliteiten: niet-oordelen, geduld, frisse blik, niet-streven en aanvaarding.

Voor wie?

De training is waardevol voor iedereen, en bijzonder effectief voor mensen met klachten zoals hierboven omschreven. In de woorden van Jon Kabat- Zinn, oprichter van deze 8- weekse mindfulness training: ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.’

Vergoeding door verzekeraars

Good Mindfulness is categorie 1 trainer bij de VMBN. Daarom vergoeden veel verzekeraars deze training.

Check hier de voorwaarden.

 

  

Intakegesprek

Vooraf de training vindt een telefonisch intakegesprek plaats. Samen bespreken we de motivatie om deel te nemen. Ook geeft de trainer wat meer informatie over de training en is er gelegenheid om vragen stellen. Zo kunnen we in onderling overleg vaststellen of de training op dit moment geschikt is voor je.

Opbouw van de training

Je krijgt een werkmap en digitale audiobestanden met begeleide oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om mindfulness te kunnen leren moet je er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ca. 45 minuten per dag.

De 8 bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 1,5 uur en een oefendag (samen met een groep).

Locatie en data

in overleg

Kosten

€ 750,- voor particulieren (incl. btw)

€ 850,- via werkgever (excl. btw)

Deze bedragen zijn inclusief werkmap, geluidsbestanden en koffie/ thee.

Voor geïnteresseerden die financieel in een lastige situatie verkeren is korting in overleg altijd bespreekbaar. Neem hiervoor gerust contact op met info@goodmindfulness.nl. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om deze training te kunnen volgen!

Meld je aan door dit formulier in te vullen: