Individuele mindfulness training ivm burn-out

In het geval van een burn- out, of ter preventie van een zich aankondigende burn- out van een werknemer of leidinggevende heeft een individuele training vaak de voorkeur. De persoonlijke aandacht van de trainer tijdens de sessies zorgt voor volle aandacht voor de ervaring van de deelnemer. Hij/ zij kan onbevangen uiten hoe het oefenen gaat. De sociale interactie van een groepstraining valt weg en dat geeft minder ruis en maakt de persoonlijke ervaring van de deelnemer helderder.

Onderzoek toont aan dat de 8- weekse training na aanleiding van burn- out individuele leidinggevende of werknemers structureel kan helpen in hun herstel. Deelnemers koppelen terug dat zij meer hebben geleerd over hun gedragspatronen die stress laten escaleren, en dat zij nu beter in staat zijn om een toekomstige burn- out te voorkomen.

“Een eye- opener was dat het werkelijk werkt. Er gebeurd iets.” – Fons

Intakegesprek

Vooraf de training voer ik met iedere deelnemer een telefonisch intakegesprek. Samen bespreken we de motivatie om deel te nemen. Ook geef ik de deelnemer wat meer informatie over de training en is er gelegenheid om vragen stellen. Zo kunnen we in onderling overleg vaststellen of de training op dit moment geschikt is voor de deelnemer.

Opbouw van de training

De deelnemer krijgt een werkmap en digitale audiobestanden met begeleide oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Mindfulness kun je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ca. 45 minuten per dag, 6 dagen per week.

De 8 bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur en een stilteochtend.

Locatie

De training wordt in overleg in- company gegeven of bij een van onze locaties in Amsterdam of Monnickendam.

Kosten

Wij sturen u graag een offerte: