De trainer

 

Achim Heine is een gepassioneerde meditatie beoefenaar. Hij mediteert dagelijks sinds 1999. In deze periode heeft hij tien 5- 28 daagse retraites gedaan. Deze continuïteit en ervaring bezield zijn trainingen. Het vallen en opstaan van leren mediteren is zijn tweede natuur en passie.

Achim is gecertificeerde mindfulness trainer na het volgen van de basis- en vervolgopleiding aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Hij geeft sinds 2014 mindfulness trainingen voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven, bij overheidsevenementen en mindfulness festivals.

Foto Abel Ponger

“De manier waarop Achim de training heeft gegeven, was heel prettig en afwisselend.” – Judith

 

Zijn tweede passie is zijn eerste beroep, de muziek. Hij werkt als ZZP’er in verschillende ensembles en projecten, en geeft les, oa. aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie meer op de facebookpagina van Achim Heine.

Voor hem zijn muziek, ritme en meditatie een natuurlijke combinatie – zonder volle aandacht voor jezelf en je omgeving werkt musiceren niet. De vonk springt niet over, of je schiet in gedachten over wat er mis zou kunnen gaan. Zo past hij zijn aandachtstraining toe bij elke les en elk optreden dat hij geeft.

 

Zijn persoonlijke meditatie training begon bij Shambhala Nederland. Verder heeft hij theoretisch en in praktijk kennis gemaakt met Zen, Reiki, Aikido en diverse vormen van yoga. Hij heeft twee tien- daagse Vipassana stilte retraites gevolgd. In 2007 reisde hij enkele weken naar Thailand om in een Boeddhistisch klooster te mediteren.

In 2013/ 14 heeft hij geassisteerd bij de internationale leiderschapsconferentie ALIA (Authentic Leadership in Action) in congrescentrum de Baak te Driebergen. Hij ondersteunde de activiteiten van de 75- jarige Jerry Granelli, die unieke methodes heeft ontwikkeld om meditatie, kunst en muziek samen te brengen. Hier ontstond zijn creatieve communicatietraining ‘Mindfulness via je oor’.

 

Achim’s hart ligt bij het overdragen van hoe je je aandacht erbij kunt houden in het dagelijks leven, op het werk en privé. Daarom geniet Achim elke keer weer van het werken met mensen tijdens een mindfulness training. De interactie houdt het voor hem fris en scherp.

Achim Heine heeft in 2017 de youtube kanaal Alles over mindfulness opgericht. Hier praat hij vrijuit over mindfulness, stelt zich voor en is een open dialoog begonnen over mindfulness. Kijk en/ of stel je vraag.

Ook zijn werk bij de Turn Club als docent van de “Academie voor Onzekerheidsvaardigheid” sluit mooi aan bij zijn expertises muziek en mindfulness. Kalm blijven in de storm van hevige verandering is waar een artiest en een meditator in het bijzonder, maar en in feite elk mens in de 21e eeuw elke dag mee te maken heeft.

Sinds december 2020 biedt Achim de korte online training ‘De Wachtkamer’ aan, geïnspireerd door zijn studie Psychologie aan de Open Universiteit. Hij wil op deze manier de veel te grote groep Nederlanders laagdrempelig mindfulness tools aanbieden, die weken- of maandenlang op wachtlijsten van psychologen of psychiaters staan. Dit geïnspireerd door zijn deeltijd studie Psychologie aan de Open Universiteit, die hij over enkele jaren afgerond zal hebben.

Vanaf september 2022 geeft Achim de vakken ‘Music and Meditation’ en ‘Flow on Stage’ op het Conservatorium van Amsterdam. Deze 3-weekse en 14-weekse modules leggen de schakel tussen mindfulness meditatie en professioneel musiceren. Hij maakt hierbij gebruik van diverse methodes, niet alleen puur Mindfulness, en heeft een compleet curriculum ontworpen om tijdens het musiceren open te blijven luisteren en als musicus beter voor jezelf te zorgen.