De trainer

 

Achim Heine is een gepassioneerde meditatie beoefenaar. Hij mediteert dagelijks sinds 1999. In deze periode heeft hij tien 5- 28 daagse retraites gedaan. Deze continuïteit en ervaring bezield zijn trainingen. Het vallen en opstaan van leren mediteren is zijn tweede natuur en passie.

Achim is gecertificeerde mindfulness trainer na het volgen van de basis- en vervolgopleiding aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Hij geeft sinds 2014 mindfulness trainingen voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven, bij overheidsevenementen en mindfulness festivals.

Foto Abel Ponger

“De manier waarop Achim de training heeft gegeven, was heel prettig en afwisselend.” – Judith

 

Zijn tweede passie is zijn eerste beroep, de muziek. Hij werkt als ZZP’er in verschillende ensembles en projecten, en geeft les, oa. aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie meer op de facebookpagina van Achim Heine.

Voor hem zijn muziek, ritme en meditatie een natuurlijke combinatie – zonder volle aandacht voor jezelf en je omgeving werkt musiceren niet. De vonk springt niet over, of je schiet in gedachten over wat er mis zou kunnen gaan. Zo past hij zijn aandachtstraining toe bij elke les en elk optreden dat hij geeft.

 

Zijn persoonlijke meditatie training begon bij Shambhala Nederland en hij heeft bij dit netwerk van meditatie centra internationaal tientallen cursussen en retraites gevolgd.

Verder heeft hij theoretisch en in praktijk kennis gemaakt met Rigpa, Zen, Reiki, Aikido en diverse vormen van yoga. Hij heeft twee tien- daagse Vipassana stilte retraites gevolgd. In 2007 reisde hij enkele weken naar Thailand om in een Boeddhistisch klooster te mediteren.

In 2013/ 14 heeft hij geassisteerd bij de internationale leiderschapsconferentie ALIA (Authentic Leadership in Action) in congrescentrum de Baak te Driebergen. Hij ondersteunde de activiteiten van de 75- jarige Jerry Granelli, die unieke methodes heeft ontwikkeld om meditatie, kunst en muziek samen te brengen. Hier ontstond zijn creatieve communicatietraining ‘Mindfulness via je oor’.

 

Achim’s hart ligt bij het overdragen van hoe je je aandacht erbij kunt houden in het dagelijks leven, op het werk en privé. Daarom geniet Achim elke keer weer van het werken met mensen tijdens een mindfulness training. De interactie houdt het werk voor hem fris en scherp.

 

Achim Heine heeft in 2017 de youtube kanaal Alles over mindfulness opgericht. Hier praat hij vrijuit over mindfulness, stelt zich voor en is een open dialoog begonnen over mindfulness. Kijk en/ of stel je vraag.