Creatieve communicatietraining ‘Mindfulness via je oor’

Creatieve communicatietraining ‘Mindfulness via je oor’

Deze door ‘Good Mindfulness’ zelf ontwikkelde communicatietraining staat in het teken van communicatie patronen opmerken, er laten zijn en, zo nodig, doorbreken. We leren niet alleen anders met collega’s te communiceren, maar ook met onszelf.

Voor wie?

Iedereen die in een team werkt of leiding geeft heeft baat bij out- of- the- box communicatie tools zoals ‘open luisteren’ en ‘hoor- je- eigen- oordeel’, die onderdeel van dit unieke curriculum zijn. Je oordeel kan draaien rond een vervelende taak of uitspraak van een collega, die onopgemerkt je werkplezier voor de hele werkdag, -week of -maand kan ondermijnen. Deze terugkerende patronen aan te pakken is vaak de basis voor verandering van een negatieve werkhouding. Dit doen wij niet door therapeutische analyse, maar door de fysiek en auditief merkbare gevolgen van ongemak in de communicatie op de werkvloer op te merken, je oordeel te horen en te laten zijn, en vervolgens vooral te voelen wat nu de volgende stap is.

Inhoud

Deze 6- weekse training bestaat uit wekelijkse sessies van 2 uur. Naast korte en lange mindfulness oefeningen zoals de bodyscan en ademmeditaties horen luisteroefeningen bij het curriculum. Er wordt geoefend om het verschil te ervaren tussen open en gesloten luisteren.

Door op een open manier te luisteren en het gehoorde los te maken van vooringenomen begrippen, meningen en stereotypes, valt mentale ruis weg. Er ontstaat ruimte en ontspanning met de dingen zoals ze zijn. Om deze stap te zetten wordt ook actief geluid gemaakt. Luisteren brengt je terug in je lichaam. Hierbij onderkennen wij wat het creatieve proces van ‘geluid maken’ voor effecten heeft.

Deze nieuwe open vorm van luisteren gaan we vervolgens in situaties toepassen waar je gedachten en concepten juist hard nodig hebt. Dit doen we door dynamische oefeningen in dialoog.

Doelen van deze in- company training

  • Ervaren wat een volledig open waarneming teweeg kan brengen
  • Leren te luisteren zonder eigen agenda
  • Leren te onderscheiden wanneer je conceptueel luistert en wanneer je hoort wat er echt is
  • Verblijven in het nu door bewuster te horen
  • Tools vergaren over open luisteren tijdens vergaderingen

“Ik heb geleerd om me ook in drukke ruimtes op een ding te focussen. En de rest alleen te horen maar niet ernaar te luisteren of er iets mee te doen.” – Laura

Meer informatie? Neem contact op: