8-weekse training in Uitgeest

“Ik vind de trainer zeer prettig, betrokken en open- minded waardoor er een prettige en veilige sfeer ontstaat.” – Floor

Good Mindfulness @ MCM Uitgeest

8- weekse MBSR/ MBCT trainingen

Good Mindfulness geeft in Amsterdam en Waterland al enkele jaren succesvol de internationaal bekende mindfulness training, en nu ook bij het Medisch Centrum Molenstraat in Uitgeest.

Dit is een degelijke aandachtstraining, waarin je dagelijkse oefeningen leert die je fysiek en mentaal fitter en weerbaarder maken. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit in de afgelopen 40 jaar wetenschappelijk is bewezen.

Mindfulness betekent gewoon: Bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf.

Jon Kabat- Zinn

Wij leven in een drukke wereld en worden elke dag overspoelt door golven van indrukken en uitdagingen. Hierop reageren we met steeds dieper ingesleten reactiepatronen. Dit kan aanvoelen alsof wij geen keuze hebben, alsof wij ‘geleefd worden’.
Stress, burn- out, overmatig piekeren, angst, somberheid, depressie of slaapproblemen kunnen het gevolg hiervan zijn.

Door mindfulness leer je bewuster te reageren op tegenslag, van buiten en binnen jezelf.

Wij verzorgen ons lichaam elke dag (tandenpoetsen, bewegen, cosmetica etc), maar vergeten vaak dat onze geest ook zorg nodig heeft. Dat merk je dan pas als de geest niet meer doet wat je wilt. Je krijgt last van stress, burn-out, angst of slaapproblemen.
Goed voor de geest te zorgen kun je heel eenvoudig leren. Dat neem je mee na afloop van deze training. Je leert om je aandacht te trainen, en oefent met een alerte, open en ontspannen mentale houding. Hierdoor verbeterd je veerkracht en je algemene kwaliteit van leven.

Soms zijn mensen bang dat de inhoud zweverig zal zijn. ‘Mindfulness, klinkt als een vage hype.’ Maar 40 jaar wetenschappelijke studies en duizenden deelnemers die er veel baat bij hebben gehad wuif je niet zomaar weg. De ervaring van mijn deelnemers is dat zij zich elke week meer realiseren dat de oefeningen alleen het middel zijn tot meer aandacht en zelfreflectie en inzicht, en niet een doel op zichzelf. Zij merken dat het effect heel tastbaar en concreet is. De training wordt als intensief en toch waardevol, serieus en toch licht ervaren. Het is een degelijke toolkit om geholpen te worden bij onze drukke manier van leven.

Voor wie?

De training is waardevol voor iedereen, en bijzonder effectief voor mensen met klachten zoals hierboven omschreven. In de woorden van Jon Kabat- Zinn, oprichter van deze 8- weekse mindfulness training: ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.’

Vergoeding door verzekeraars

Good Mindfulness is categorie 1 trainer bij de VMBN. Daarom vergoeden veel verzekeraars deze training.

Check hier de voorwaarden.

  

“Het praktische en speelse aspect – dat heeft me erg geholpen…

Voor mij is mindfulness heel praktisch en toepasbaar gebleken. Mindfulness helpt mij om minder te oordelen en zachter te zijn naar mezelf en anderen.” – Martje

 

Intakegesprek

Vooraf de training vindt via beeldbellen een intakegesprek plaats. Samen bespreken we de motivatie om deel te nemen. Ook geeft de trainer wat meer informatie over de training en is er gelegenheid om vragen stellen. Zo kunnen we in onderling overleg vaststellen of de training op dit moment geschikt is voor je. Dit gesprek duurt 30 – 45 minuten.

Opbouw van de training

Je krijgt een werkmap en digitale audiobestanden met begeleide oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om mindfulness te kunnen leren moet je er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ca. 30 minuten per dag. Zie het als een investering in jezelf, als je dit vooraf met jezelf en je huisgenoten overlegd valt het erg mee om het uiteindelijk 8 weken lang te doen. Ook omdat je er veel voor terug krijgt.

Het gaat om oefeningen zoals zitmeditatie, aandacht voor dagelijkse handelingen, hele korte aandachtsoefeningen overdag, bewegingsoefeningen en loopmeditatie. Zelfreflectie en hulp krijgen om in de toekomst goed voor jezelf te zorgen zijn belangrijke aspecten.

De 8 bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,25 uur, en een oefendag. We werken in groepen van 7 tot 11 deelnemers.

Locatie Medisch Centrum Molenstraat (MCM)

Molenstraat 1

1911 BR Uitgeest

Google maps

Data en tijden MCM

Vanaf 14 mei 2024 op 8 dinsdagavonden plus 1 oefendag:

14, 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni, 2 juli 2024

19.00 – 21.15 uur

Plus de oefendag op zaterdag 22 juni 2024

10.00 – 15.30 uur

Kosten

€ 375,- voor particulieren (incl. btw)

€ 600,- via werkgever (excl. btw)

Deze scherp geprijsde bedragen zijn inclusief werkmap, geluidsbestanden en thee en lekkers.

Korting is mogelijk via aanvullende verzekering. Kijk hierboven bij het kopje ‘Vergoeding door verzekeraars’ wat jouw verzekering bijdraagt.
Indien geen aanvullende verzekering is het altijd mogelijk om korting te verzoeken bij de trainer.

Neem hiervoor gerust contact op met info@goodmindfulness.nl. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om deze training in het MCM te kunnen volgen!

Meld je aan of stel je vraag via dit formulier: