8- weekse training in Monnickendam

 

“Ambience, geduld van de trainer, sfeer, allemaal heel erg prettig!

Goed verzorgd met lekkere thee en koekjes, dat straalt veel warmte uit.” – Nick

 

 

Mindfulness in de Bonte Os

8- weekse MBSR/ MBCT training

 

​Good Mindfulness geeft in Amsterdam en Waterland al enkele jaren heel succesvol de internationaal bekende mindfulness training. Dit is een degelijke aandachtstraining, waarin je dagelijkse oefeningen leert die je fysiek en mentaal fitter en weerbaarder maken. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit in de afgelopen 35 jaar wetenschappelijk is bewezen.

Mindfulness betekent gewoon: Bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd.

 

You can’t stop the waves, but you can learn to surf.

Jon Kabat- Zinn

Wij leven in een drukke wereld en worden elke dag overspoelt door golven van indrukken en uitdagingen. Hierop reageren we met steeds dieper ingesleten reactiepatronen. Dit kan aanvoelen alsof wij geen keuze hebben en wij ‘worden geleefd’.
Stress, burn- out, overmatig piekeren, angst, somberheid, depressie of slaapproblemen kunnen het gevolg hiervan zijn.

Door mindfulness leer je bewuster te reageren op tegenslag, van buiten en binnen jezelf. Je traint je aandacht en oefent met een aantal houdingskwaliteiten: niet-oordelen, geduld, frisse blik, niet-streven en aanvaarding.

Voor wie?

De training is waardevol voor iedereen, en bijzonder effectief voor mensen met klachten zoals hierboven omschreven. In de woorden van Jon Kabat- Zinn, oprichter van deze 8- weekse mindfulness training: Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.’

Vergoeding door verzekeraars

Good Mindfulness is categorie 1 trainer bij de VMBN. Daarom vergoeden veel verzekeraars deze training.

Check hier de voorwaarden.

  

“Voor mij is mindfulness heel praktisch en toepasbaar gebleken. Ik denk dat ik mindfulness goed kan invoegen in mijn leven. Mindfulness helpt mij om minder te oordelen en zachter te zijn naar mezelf en anderen.” – Martje

 

Intakegesprek

Vooraf de training vindt een telefonisch intakegesprek plaats. Samen bespreken we de motivatie om deel te nemen. Ook geeft de trainer wat meer informatie over de training en is er gelegenheid om vragen stellen. Zo kunnen we in onderling overleg vaststellen of de training op dit moment geschikt is voor je.

 

Opbouw van de training

Je krijgt een werkmap en digitale audiobestanden met begeleide oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om mindfulness te kunnen leren moet je er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ca. 45 minuten per dag.

 

De 8 bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur en een oefendag. We werken in groepen van 5 tot 10 deelnemers.

 

Locatie

Yogastudio ‘De Bonte Os’

Ingang via paadje links naast huis Havenstraat 4

Monnickendam

Google maps

 

Data

Op dit moment zijn even geen data in Monnickendam gepland, kijk graag bij de link van Amsterdam Noord.